DUHOVÝ MOST

10.8.2016

 DUHOVÝ MOST  

S obrovskou bolestí v srdci jsem se sem konečně odvážila vložit příspěvek.

Dne 6.4.2016 jsme se museli rozloučit s naši milovanou Jersey. Pět dní jsme jí měli pod 24hod. dohledem jak mým tak veterinárním doma na kapačkách, udělali nespočet vyšetření a ač jsme se snažili jak mohli, bohužel jsme museli učinit to nejtěžší rozhodnutí. Příčina smrti nebyla jasně definovaná. Pravděpodobně pusince selhalo srdíčko.

Ač to osud nechtěl, tak přesně na den jsme se po 4 měsících museli loučit i s naší Bailey. Před skoro 6ti lety jsme byli u specialisty na operaci a nevím kde se stala chyba, ale veterinář jí po vyndání slinivky, která ani nebyla v plánu nechal v bříšku nevstřebatelné stehy. Ty se po 5 letech samozřejmě ozvaly a to tak, že jsem jí v bříšku nahmatala bouli o které jsem si zprvu myslela, že je to kýla. Po následném sonu se ukázalo, že tomu tak není, Bailey musela jít na velmi náročnou operaci, kde se ukázal šokující nález, kdy jí skvělá paní veterinářka (tímto chci poděkovat MVDr. Naděždě Kružíkové a MVDr. Ludmile Tůmové z veterinární kliniky Trevet za obrovskou péči) z bříška vyndala kusy nevstřebatelného šití, které tam udělalo velkou neplechu. Měla za tu strašně dlouhou dobu potrhanou tkáň v břiše a po histologickém vyšetření se ukázalo, že bohužel z cizího tělesa v těle, které tam bylo tak dlouho vznikl nádor a to nejhoršího typu (sarkom high grade). Až jsme se snažili sebevíc (chemoterapie, léky), bohužel zrádnou nemoc jsme nedokázali porazit. Bailey bojovala velmi dlouho a statečně a jsem jí za to velmi vděčná. 

O obě holčičky přijít v tak krátkém čase…… Pro nás nejhorší noční můra, zoufalství a bezmoc….. Nedokážeme se s tím vyrovnat a víme, že to bude bolet velmi velmi dlouho a asi i nikdy nepřestane. Toto úchvatné plemeno nás za 13 let tak uchvátilo, že si nedokážeme představit být bez nich. Doma je velmi prázdno a proto už teď víme, že časem si pořídíme další sluníčko, které nám bude dělat radost. ….

♥♥♥ 

ANNIKA ANN BORANEST ×25.6.2003 †6.4.2016 

 

BAILEY Z KRAJÍČKOVY STRÁNĚ ×8.11.2009 †6.8.2016